Återbetalningspolicy

Nöjdhetsgaranti

Som konsument har du 30 dagars ångerrätt när du handlar

hos oss. Ångerrättsfristen utlöper 30 dagar efter att du tagit emot din vara.

Fristen innebär att du har 30 dagar på dig från det att du har mottagit din vara att ge oss besked om att du ångrar ditt köp. Du ska skicka ett mejl till info@lightscopenhagen.dk. 

Du kan också använda standardångerrättsformuläret, som du hittar längst ner i handelsvillkoren.

Du kan inte ångra köpet genom att vägra ta emot varan utan att du samtidigt meddelar oss.

Om du ångrar ett köp som kommer med en gratis gåva, ska hela beställningen returneras. Alternativt kan du behålla den gratis gåvan och ta skillnaden i retur.

Retur

När du meddelat oss att du ångrar ditt köp har du 14 dagar på dig att skicka tillbaka varorna till oss.

Du ska själv betala för returfrakten, och det är du som är ansvarig om det uppstår en skada under transporten. Det betyder att du bär risken för varan från det att varan levererats till dig och att vi har tagit emot den i retur.

När du sänder en retur har du ansvar för att varan är ordentligt inpackad. För att underlätta hanteringen får du väldigt gärna lägga med en kopia av orderbekräftelsen i paketet.

Om du önskar att skicka en vara i retur till oss kan vi tillhandahålla en etikett och kommer därefter kreditera fraktkostnaden vid tillbakabetalningen av köpesumman.

Om inte, skicka till:

Return information: Name: lightscopenhagen.dk c/o Shipshark

Return adress: Langelandsvej 6, 8940 Randers, Denmark

Du kan inte ångra köpet genom att vägra ta emot varan utan att du samtidigt tydligt meddelar oss.

OBS: Produkter och beställningar kan inte återbetalas eller returneras under perioder med rea, specialerbjudanden eller specialrabatter.

Varans skick vid retur

Du betalar för en eventuell värdeminskning av varan som uppstått på grund av hantering annan än vad som är nödvändig för att etablera vad för vara det är, dess egenskaper och hur den fungerar. Med andra ord kan du testa varan på samma sätt som om du testade den i en fysisk butik.

Om varan har extraordinära spår av användning eller skador utöver det som beskrivs ovanför betraktas den som använd. Det innebär att du när du ångrar köpet bara få en del, eller inget, av köpesumman tillbaka, beroende på varans handelsmässiga värde vid tidpunkten då den mottas i retur.

För att få tillbaka hela köpesumman får du alltså testa varan i 30 dagar, men den får inte ha tydliga spår av användning. 

Vi rekommenderar att du returnerar varan i den ursprungliga förpackningen. Om den ursprungliga förpackningen saknas kan det innebära en värdeminskning av varan.

Återbetalning

Om du ångrar ditt köp får du naturligtvis tillbaka det du betalt till oss. Om det skett en värdeminskning som du står för, dras den ifrån köpbeloppet. Om du använder ångerrätten så återbetalas alla betalningar vi mottagit från dig, inklusive leveranskostnader (undantaget extra kostnader som följd av ditt val av annan leveransmetod än den billigaste varianten av standardleverans som vi erbjuder) utan onödig fördröjning och senast 14 dagar efter det datum då vi mottog ditt meddelande om att du beslutat att använda ångerrätten.

Återbetalning görs med samma betalningsmedel som du använde vid den ursprungliga transaktionen, med mindre att du gett uttryck för något annat. Vi kan hålla tillbaka återbetalningen intill vi har mottagit varan, om du inte visat dokumentation för att ha sänt den i retur.

När din retur är mottagen och undersökts så sänder vi ett bekräftelsemejl till dig. Vi sänder dig också ett mejl när din återbetalning är godkänd. Om din retur blir godkänd för vi tillbaka hela köpbeloppet.

Frakt

För att returnera din produkt ska du skicka ett mejl till oss på info@lightscopenhagen.se

Du ansvarar för att betala utgifterna i samband med returfrakt för varan. Vi rekommenderar att du har spårning på returleveransen av paketet. Vi garanterar inte att vi tar emot det returnerade paketet.